Parson

Advies

Werken in de bouw biedt enorm veel mogelijkheden en uitdagingen. Er zijn daarom ook verschillende redenen waarom mensen werken in de bouw zo leuk en uitdagend vinden. Daarom hebben we vijf redenen op een rij gezet waarom jij moet (blijven) werken in de bouw!

Werk genoeg!

Het aantal werknemers in de bouw trekt aan en zal naar verwachting de komende jaren alleen nog maar toenemen. Het aantal vacatures in de branche verdubbelde zich bijna: van 6.600 (2016) naar 11.000 (2017). De economische groei in de bouw steeg tevens van 2,2% naar 3,1%. De bouw trekt dus aan en heeft spierbundels en knappe koppen nodig. Werk is er genoeg!

Een wereld van technologische vernieuwingen

De bouwsector wordt ondergedompeld in technologische ontwikkelingen en vernieuwingen; robotisering en the internet of things hebben ook de weg in de bouw gevonden. Meewerken aan nieuwe productieprocessen, net uitgerolde software en nieuwe bouwmethoden gebeurt veel. De bouwsector zit wat dat betreft in een stroomversnelling van innovaties.

Teamwork

Binnen de bouw is teamwork een understatement. Er wordt veel samengewerkt tussen onder andere een opdrachtgever, opdrachtnemer en onderaannemer. Oftewel: bouwen doe je samen.
De werknemers in de bouw voelen zich vaak echt onderdeel van het bedrijf: de betrokkenheid is hoog. Er hangt volgens velen ‘iets in de lucht’ wat ze samenbrengt. Werken in de bouw is echt teamwork, collegiaal en no-nonsense.

Creatie en realisatie

Wanneer je werkt in de bouw maak je echt iets: je creëert. Achteraf kun je tegen je (klein)kinderen zeggen: “Ik heb meegeholpen aan de bouw van deze weg of dit kantoor”. En wat is er mooier dan het eindresultaat kunnen bewonderen van een project waar je aan hebt gewerkt?

Alles komt aan bod

De bouw is een afwisselende sector. Alles komt aan bod; van contact met de klanten en samenwerkende partijen,ontwerpen, oplossen van problemen en het bedenken van nieuwe technieken “puzzelen”. Het is vaak een afwisseling van werken in de buitenlucht en op kantoor. Ook het werken aan verschillende projecten zorgt voor veel afwisselingen in de werkzaamheden en klanten: geen dag is hetzelfde.

Check hier voor de laatste vacatures bouw