Parson

Advies

Een schadevergoeding is de prestatie die verricht moet worden om andermans schade te vergoeden. Als iemand een schadevergoeding eist van een ander, moet er aansprakelijkheid worden vastgesteld.

Schadevergoeding kan worden geëist bij verschillende vormen van schade. Er wordt een onderscheid gemaakt in materiële en immateriële schade. Denk bij materiële schade aan schade dat direct in geld is uit te drukken, bijvoorbeeld een kapot horloge of een niet uitgekeerd inkomen.
Immateriële schade is niet direct in geld uit te drukken, zoals bijvoorbeeld de fysieke en mentale gevolgen van een ongeluk. Een schadevergoeding die wordt uitgekeerd voor immateriële schade wordt ook wel smartengeld genoemd.

Waarom LetselschadeSlachtoffer.nl?

Via ons bent u verzekerd van betrouwbare, deskundige en daadkrachtige juridische hulp. Onze juristen werken uitsluitend in opdracht van letselschadeslachtoffers en niet voor verzekeraars.

Op onze site vindt u een uitgebreide Letselschade Wikipedia waarin u alles kunt lezen over verkeersongevallen en arbeidsongevallen waarbij letselschade wordt opgelopen. Ook worden op deze site de belangrijkste rechterlijke uitspraken met betrekking tot letselschade behandeld. Zo kunt u zich zelf informeren over letselschade.

Wilt u gratis hulp bij het verhalen van uw letselschade, dan kunt u altijd contact met ons opnemen voor een vrijblijvend gesprek.