Parson

Advies

U heeft letselschade wanneer u door een ander verwondingen, blessures of ander letsel opgelopen heeft en u hierdoor materiële of immateriële schade heeft opgelopen.

Wanneer een ander verantwoordelijk is voor het letsel dan heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding. De letselschadevergoeding is een geldbedrag om het slachtoffer te compenseren voor de geleden fysieke en geestelijke schade.

Een vergoeding voor uw letselschade claimen

Wanneer u letselschade heeft opgelopen, kan u ter compensatie van de geleden schade een letselschadevergoeding claimen door de tegenpartij aansprakelijk te stellen voor het veroorzaken van de letselschade. Naast een materiële vergoeding bevat een letselschadevergoeding vaak ook een vergoeding voor immateriële schade zoals leed, pijn en gederfde levensvreugde. Deze vergoeding wordt smartengeld genoemd.

Voor het vaststellen van de hoogte van uw letselschadevergoeding wordt door een expert of advocaat uit dit vakgebied onder andere gekeken naar gerechtelijke uitspraken in vergelijkbare zaken, de ernst van uw letsel en de gevolgen van uw letsel. Kijk op de pagina letselschade bedragen voorbeelden voor voorbeelden van bedragen op basis van de ernst van letsels.

schadevergoeding indienen