Parson

Advies

In de wijnklimaatkast kunnen de flessen rustig liggen in een goed geventileerde omgeving. Ventilatie is dus wat anders dan tochten. Als de flessen wijn op de tocht, dus in een directe luchtstroom van bijvoorbeeld een open raam liggen, komt dit de kwaliteit van de wijn niet ten goede. Wijnen die op de tocht liggen kunnen zich niet goed ontwikkelen. De wijn raakt als het ware verkouden en kan zich daarna niet meer herstellen.

In onze wijnklimaatkasten heerst altijd een optimale luchtvochtigheid van minimaal 65%. Dit wil zeggen niet te droog zodat de kurk kan gaan uitdrogen. Een uitgedroogde kurk breekt niet alleen snel, het zorgt er ook voor dat er te veel zuurstof bij de wijn kan komen. Hierdoor gaat de wijn oxideren, waardoor de smaak hard achteruit.

Bewaren of serveren

De kasten van EuroCave zijn leverbaar voor verschillende doeleinden. Wat u met uw wijnen wilt doen, is cruciaal om een goede keuze te maken. Voor wie het beste van twee werelden wil, bieden wij verschillende kasten met drie- en multi temperatuurzones. Hierin heeft u de beschikking over zowel bewaar- als serveerruimte.

Onze wijnkasten kunnen ingericht worden met een brede selectie plateaus voor verschillende functies. U kunt natuurlijk ook verschillende plateaus combineren, om de voor u ideale indeling samen te stellen. Mocht u na een tijdje de indeling willen veranderen, dan zijn alle plateaus gewoon los bij te bestellen. Een wijnkast kopen doe je bij Eurocave.