Parson

Advies

Flatex is een vrij nieuwe partij in Nederland. Deze partij beloofd nieuwe gebruikers onder andere €0 aan transactiekosten. Maar is gratis beleggen een lokkertje of is gratis ook echt gratis? En is Flatex in de algemene zin een prettige broker.

ls pure Hollanders houden we natuurlijk van het woord gratis. Tegelijkertijd kan het woord gratis echter ook leiden tot twijfels. Want kan een broker die zijn diensten gratis aanbiedt wel betrouwbaar zijn? We hebben Flatex uitgebreid onderzocht en kwamen tot de conclusie dat dit wel het geval is.

Flatex is namelijk geen nieuwe partij. De broker was al langere tijd actief op de Duitse markt waar er maar liefst €150 miljard aan transacties per jaar werden geplaatst. Ook staat Flatex onder toezicht van het Duitse equivalent van de AFM wat een belangrijk signaal is voor de betrouwbaarheid binnen deze review.

Stortingen bij Flatex vallen verder onder het depositogarantiestelsel. Tot een bedrag van €100.000 staat uw geld dan ook veilig, zelfs wanneer Flatex zelf failliet gaat.

Wat is Flatex en wie zitten erachter deze club?

Flatex is dus een Duitse broker en onderdeel van het beursgenoteerde FinTech Group AG. Ze zitten in Frankfurt am Main, wat gezien wordt als de financiële hoofdstad van het Europese vasteland. Daarnaast hebben ze nog 9 andere kantoren in Duitsland en Oostenrijk.

Het lijkt erop of er (nog) geen fysiek kantoor in Nederland is, maar ze hebben al wel een Nederlands telefoonnummer voor de helpdesk. Kom ik straks nog uitgebreid op terug.

Bron: Flatex betrouwbaarheid